Kitsejuustusalat rukkileiva-viigimarjade ja röstbiifiga.

Minu armastus kitsejuustusalatite vastu on mõõtmatu. Kes pole veel kitsejuustu usku pööranud, siis olen enam, kui kindel,et peale selle salati proovimist, tunnete te samu tundeid, mis mina. Kõigele lisaks on kitsejuust ka kasulik mõned faktid kitsejuustu kohta: sisaldab vähem laktoosi, kui lehmapiimajuust. Sisaldab vähem kolesterooli. Madal soolasisaldus. Sisaldab mitmeid vitamiine ja mineraale näiteks : vitamiin D, Vitamiin K-d, B-rühmavitamiine, tiamiini ja niatsiini ja fosforit.

Vaja läheb:

Suur peotäis rohelist salatit, ma eelistan rukolat

1 viil (ise tehtud) rukkileiba

2 viilu röstbiifi

100g kitsejuustu

Killuke võid

1 väiksem pirn

2-3 viigimarja

10g seedermänni seemneid

1-2 tl mett

1-2 tl kreemist balsamicot

 

Tegevuskäik:

Kuumuta ahi 180 kraadini, pane kitsejuust leivale ja aseta ahju umbes 10 minukiks või seniks, kuni juust on natuke sulanud. Viiluta pirn ja prae võis kuldpruuniks, seejärel lisa seemned, rösti kergelt. Võta salat ja laota taldrikule,lisa balsamico. Lõika viigimarjad sektoriteks ja aeta salatile,sama tee ka pirni ja seemnetega. Seejärel lisa röstbiif ja kitsejuust leivaga. Peale nirista vedelat mett.

IMG_3554

Rubriigid: Köögikunst. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar